Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

The techniques of reproduction Betta splendens
User avatar
 
Posts: 249
Joined: 09 Jul 2013 21:28
Location: Craiova

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by MetalViper » 31 Oct 2015 21:16

Sa o luam de la inceput :)

- " La concurs conteaza ultimul detaliu si ultimul milimetru, asadar argumentul 2 luni vs 5 luni pica. "
Asa zici tu :) Te intreb la cate showuri ai fost tu sa vezi cum se face o jurizare? Sau esti cumva jurat? Sau esti macar apprentice? Vorbesti ca sa contrazici :)

- " Putin contradictoriu pasajul. CT era "cel mai bun" dar se vedea "clar" ca e nedezvoltat. Ceva dubios s-a intamplat acolo. Acel CT avea dungi orizontale de pui? "

Un jurat cu experienta iti vede foarte repede un peste bun/tanar Ai fi uimit cat de repede :) Sarcasmul tau de 2 lei nici nu merita un raspuns  :sleepy:

- " Asa crezi? Un pietar care solicita femele de calitate pe acest forum ca sa isi incerce norocul in liga mare primeste tacere. Putin contraproductiv, zic. Liviu, te intreb. Daca erai din Bucuresti si te rugam sa-mi vinzi/donezi/vomiti doua femele din parinti hm, asa ageamiu sau cum mai sunt, o faceai sau nu? "

Eu ti-am spus ce am dori de la acest site! Daca tu preferi sa vinzi in piata e PERFECT! Ti-am si spus asta daca macar te oboseai sa citesti! Te putem ajuta cu sfaturi si pentru inmultire sau orice alta probema, dar asta nu inseamna ca nu am dori crescatori de betta care sa si participe la showuri. Nimic nu ne-ar bucura(si vezi ca am folosit pluralul) daca am fi 20 de crescatori de betta din Romania la un show! Din pacate, ca si in trecut, nu se poate pentru ca de fiecare data lumea intelege cu totul altceva din ceea ce li se spune si incep sa o ia personal (DEH... CA ASTA E COMUNITATEA DE BETTA DE CARE TE-AI LAMURIT!).
Eu ti-am dat exemplul meu, am invatat multe de la Mihai si am castigat (cel putin pentru noi romanii) destule premii.  Iar el pe langa felicitari, mi-a zis doar ca la anul o sa imi faca o competitie mai mare! Dar asta e comunitatea de betta.. niste inganfati si niste so called GURU care trolleaza! Nu aia incepatori care au 3-4 ponte de duzina trebuie sa asculte niste sfaturi date sincer, ci aia care in ultimul an au castigat niste premii la showurile internationale, care au fost personal la niste showuri si au invatat ceva nou si care mai sunt si apprentice judge la IBC!
NISTE TARANI DOMNE CE SA MAI! COMUNITATE DE CACAT! MA MUT PE ALT FORUM!  :098:

 
Posts: 297
Joined: 24 Mar 2015 13:09
Location: Bucuresti

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by dcg » 01 Nov 2015 07:13

Intai Liviu si apoi favoritul meu, Mihai.

Liviu, dezamagirea mea referitoare la comunitatea betta are mai putin de a face ca orgoliile. De fapt sunt convins ca orgoliul este un ingredient care favorizeaza aducerea pe lume a unor betta de calitate. Convingerea ca "esti bun" aduce dupa sine autodepasire si rezultate. Si crescatorii de betta se infoaie, nu doar pestii lor. Un artist modest e un artist de mana a doua.

Revin, dezamagirea mea referitoare la fenomenul betta in Romania se centreaza pe ceea ce ai spus si mi-a ramas infipt in creier:

Daca vrei HM, cumperi 2-3 perechi de la crescatori consacrati si vezi ce poti sa faci cu ei. Daca vrei HMPK, ai destule optiuni in Bucuresti dupa cum ai aflat deja.


POFTIM? Aici suntem??? In focking Bucuresti, capitala cu 1.8 milioane de suflete, "optiunea" e... HMPK? Long finned la volum sunt banda ruanta in vest (Arad?), de unde cumpara petshopurile consacrate? Nota buna Craiova, vad doi crescatori, pietari sau nu, dar Bucuresti ar trebui sa fie 10X dupa populatie, dar nu e, Bucuresti ataca o nisa si atat. Top breeders din Bucuresti spun "am hmpk rosii dar asteapta sa creasca, disperatule" si "Momentan te pot ajuta cu câteva Gold... Cu un ușor strat de Dragon. Dar sunt scurte". Asta e tot? Scuze, dar bate vantul.

Iar tu, Liviu, mai subtire cu "Daca tu preferi sa vinzi in piata e PERFECT!". Rog administratorii sa baneze cuvantul "pietar", sa apara stelute-stelute la postarea acestui cuvant, e jignitor, pana la urma toti suntem iubitori de betta. Cu toata consideratia, piesa ta grea e un focking veiltail, ti-ar conveni ca cineva sa te numeasca master guru pietar?

Mihai, tu si eu, noi doi.

Ti se ofera pesti buni, dar tu nu.


Esti gradinar si ai inteles din secunda doi de ce am refuzat varza facuta din masculii mei si femelele lui Liviu, dar totusi imi bati obrazul. Mai mult, sa ramana scris aici: contributia mea la dragoni va fi zero. Poate ca sunt eu prea catolic, dar nu vreau sa ma confrunt cu optiunea "orbeste pe masura ce imbatraneste", oricat de mica ar fi sansa. Am retinut afirmatia lui Liviu cu dezvoltarea la 5 luni stopata, dar nu, nu risc, prefer sa ofer bettanilor mei o viata de delta decat sa-i bag in alte povesti cu potential horror.

Deh, sunt PK, iar tu visezi la longfin.


PK + long finned = long finned. N-am nici un motiv sa ma feresc de femele PK. De fapt, in ultimul "sezon" de reproduceri la mine, 2 din 3 femele au fost PK. Tu stii aceste lucuri, asadar,  te intreb, care e motivul pentru care sugerezi ceva fals? Astept raspunsul. Si inca ceva: noi doi vom colabora. Tu nu crezi, dar se va intampla, te asigur.
Last edited by dcg on 01 Nov 2015 07:29, edited 1 time in total.

 
Posts: 1379
Joined: 22 Feb 2010 21:41
Location: Bucharest

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by livulik » 01 Nov 2015 08:13

Fratele meu alb, eu ți-am spus ce îți pot oferi! Faptul că nu se pliază pe planurile tale mărețe asta nu este vina mea! Și nici n-am vreo obligație să am toată varietatea de pești care îmi este cerută pe pm sau pe public! Eu am vândut și donat pești doar atunci când cerințele s-au nimerit pe planurile mele, nu am crescut peștii care "se cer"!
Când spiritele se vor mai calma îți voi explica și de ce nu mai îmi place să mai cresc HM în ziua de azi...
Ești liber să crești HM de calitate și să acoperi golul de preferințe al publicului!

Și vezi că ai un talent deosebit să ataci munca unora deși nu ai vreo calitate morală să faci asta! Nu este deloc frumos și nici dovadă de caracter nu este! Vezi că Metalviper(Liviu) a câștigat anul ăsta cred că zeci de podiumuri (sigur peste 15) la concursuri internaționale și jurizate conform STANDARDELOR ÎN VIGOARE! din premiile astea doar vreo 4 sunt la clasa VT deci nu se poate numi (ironic de către tine) că ăla este piesa de rezistență!
Și în continuare vorbești de parcă ai ști dar de fapt doar ai auzit și tu câte ceva.... Ce este asocierea asta între Dragon și orbire??? Știi care este incidența acestui fenomen astfel încât să pui tu aproape semnul egal între ele? Eu am crescut câteva zeci de ponte de dragoni și din sute de pui nu a fost niciunul orbit de stratul de Dragon... Tu deja ȘTII asta și te și ferești de problemă...


Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk
"Doar când ultimul copac a murit, ultimul râu a fost otrăvit şi ultimul peşte a fost prins, ne vom da seama că nu putem mânca bani!"
member of EHBBC si IBC

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by snakefishmike » 01 Nov 2015 10:26

Mai tatut, ce ar fi sa ne lasi pe noi astia orgoliosii si fara pesti pe gustul tau si sa migrezi catre comunitatile care iti ofera ceea ce doresti.
Sa dovedesti ceva nu esti capabil, da sa iti bati p..a de munca altor vad ca nu te intrece nici dracu.
Te-am avertizat de cateva ori sa nu intinzi coarda nesimtirii.
Dupa ce te racoresti si reflectezi putin, incepi si fa ceea ce ti-am cerut. Demonstreaza-ti teoria fix asa cum ti-am cerut.
Last edited by snakefishmike on 01 Nov 2015 10:31, edited 1 time in total.
Membru IBC

 
Posts: 297
Joined: 24 Mar 2015 13:09
Location: Bucuresti

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by dcg » 01 Nov 2015 11:14

Am citit la un moment dat un topic vechi. Era ceva gen "show your betta". Fiecare gospodar isi arata bettanul lui, si, punctual, intra un Liviu (cel din Bucuresti, parca), si rupea poarta cu cate un exemplar, produtie proprie sau cumparat, dar, DUAMNE, ce diferenta, ce topic, ce divertisment de calitate. :) Unde sunt bettanii aia, intreb? Mare pacat, ceva regres, asta e ceea ce cred. Si trebuie sa zic, Bravo Liviu! Habar n-aveam ca sezonul competional este atat de intens. Acum incerc sa-mi impun o regula. Ca sa nu mai agresez, o sa ma abtin sa comentez pestii si munca altora. Voi ziceti ce vreti, pietar, frectii etc si asta e.

Back to topic. Prima femela, in varsta de 7 sapatamani si 5 zile, a spart gheta.

ImageImage

Cealalta inca n-a spart gheta, dar mi-a spart masculul. Nu e diferenta de dimensiuni, dar il surclaseaza fizic. Ea n-are nimic, el e rupt, dorsala e pa, si dusa e si 50% din caudala.
Last edited by dcg on 01 Nov 2015 11:25, edited 1 time in total.

 
Posts: 297
Joined: 24 Mar 2015 13:09
Location: Bucuresti

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by dcg » 01 Nov 2015 11:58

Inca ceva, dragi colegi, sper ca diversitatea de opinii e buna. Asadar dam cuvantul doamnei FAITH GRANGER:

"Avoid larger, flashier bettas. As I said above, only younger bettas are suitable breeders and most often, the younger the better. Young bettas may not look very striking, as they have not yet had a chance to blossom and to grow striking finnage. They are usually much smaller than adult bettas. The beginner breeder may not know how to pick breeders and will automatically go for the larger flashier bettas, not understanding he or she is making a mistake in doing so. Seasoned breeders will always go for young, smaller pairs. Hence if you spot the photo of a male with big fins on a site, you should run as fast as you can in the opposite direction! Hugh. Wise Buffalo has spoken."

Link: http://www.bettatalk.com/selecting_stock.htm

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by snakefishmike » 01 Nov 2015 12:11

Tu te chinui sa reinventezi roata, incercand sa demonstrezi ca marea majoritate a crescatorilor de betta sunt tampiti, bazandu-te doar pe spusele catorva crescatori americani (asta fara sa ai idee de parerea tuturor celorlati crescatori, parere legata de stilul catorva americani).
Indulgenta mea in fata aberatiilor are si ea limitele ei, asa ca iei o pauza de 7 zile sa te racoresti si sa deduci de ce nu e bine sa urinezi contra vantului.
Apoi ... te astept sa ne DEMONSTREZI cu faptele tale ca ai reinventat roata.
Membru IBC

User avatar
 
Posts: 249
Joined: 09 Jul 2013 21:28
Location: Craiova

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by MetalViper » 01 Nov 2015 15:33

Hai ca acum bati campii rau de tot! O sa o luam pe rand! IAR! Ca se pare ca invartim in cerc... dar poate intelegi si tu pana la urma dupa astea 7 zile! Sau te topesti de tot... ca restul de umbre de au mai fost pe aici.

Crescatori de betta in Bucuresti (in afara de tine) momentan mai sunt 2! Care amandoi au HMPK! DA OMULE ASTA AU!!!!
Ce puii mei to bati campii cu optiuni si alte rahaturi?!? ASTA AU EI SI ASTA CRESC CA LE PLAC! PUNCT! Ce tot ma iei pe mine cu poftim si 1.8 mil suflete si manturie si Arsenie Boca 2.0?!? ASTA AU!!!!! Sandu la Arad are lungi, chiar buni! Pacat ca nu vrea sa participe cu ei la showuri! Am vorbit cu Sandu de multe ori la telefon si stie parerea mea! La aproape fiecare show l-am intrebat pe Sandu daca are pesti si daca vrea sa participe! Tu nu ai de unde sa stii pentru ca esti ocupat sa inmultesti delta la 2.5 luni! Pana si Mihai a luat niste lungi de la el si inca lucreaza pe linia aia!!! E exact cum am spus! Cumperi HM si te joci cu ei! SIMPLU! De la un crescator consacrat! Incerci sa bagi niste vorbe in gura mea pentru ca nu ai idee cum sa mai faci sa iesi bine.

Piesa mea de rezistenta e un FOCKING VT? Amice, poti sa treci inapoi la culcare daca asta e tot ce ai inteles tu! Eu lucrez cu HMPK si o sa vezi ca HMPK marble e linia mea "principala" daca poti sa ii spui asa! Acum, fiind un crescator de betta respectabil care esti si aratandu-ma cu degetul ca un crescator de VT (nu ca ar fi rau sa cresti VT, dar la tine parca asa suna!!!!), poti sa cauti rezultatele la showrile de anul asta (tot anul!!!) sa vezi ca am castigat cel putin un premiu la HMPK marble la fiecare show! In conditiile in care la categoria respectiva au fost destul de multi pesti inscrisi si s-au premiat 1-3 IBC sau 1-5 B4A! Si ca sa vezi, norocul a dat peste mine si am castigat si eu ceva pentru ca eu am VT ca piesa de rezistenta! Nu iti spun asta sa ma laud, ci ca sa iti demonstrez ca nu ai nici o treaba cu acest fenomen, vorbesti din auzite sau citite (clar ce citesti sunt articole scrise de ani de zile)! Asa ca inainte sa faci o afirmatie de genul asta, mai bine informeaza-te inainte! Citeste si tu ceva mai nou, mai la curent! Nu de altceva, dar uite.. te faci singur de cacao  :-[

Apropo de termenul pietar... Nu inteleg de ce ar fi o rusine! Se pare ca ai o problema in a citi exact ce se scrie aici! Care e problema, rusinea sau drama in a vinde betta crescuti de tine la piata sau la petshopuri?!? Daca poti sa faci un ban din asta sa iti sustii hobbyul mai departe bravo tie! Te deranjeaza termenul de pietar? Nasol... citeste-l ca vanzator si nu mai trage alte concluzi pripite! Repet: nimeni nu are nimic cu pietarii/vanzatorii de betta! Asta vrei sa faci si iti ies bani, FA-O!!!

In incheiere, mai subtire cu concluziile ca nu ai idee nici 10% din ce se intampla! Cum ti-am mai spus, acest site incurajeaza participarea la showuri pe ambele standarde, dar nu iti interzice nimeni sa faci ce te taie capul! Ah... ba da... o sa fi blamat pt inmultirea si dezvoltarea de RT!!!!! Stii vorba aia.... Bine ai venit, rau ai nimerit! Nu iti convine, vezi-ti de drum!

User avatar
 
Posts: 391
Joined: 13 Aug 2012 08:47
Location: Craiova, Romania

Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in reproducere

Post by cosmake » 01 Nov 2015 16:46

In raspund rapid la ultima intrebare. Spre deosebire de non-red pheno, care se vede, non-red geno il stii dupa parinti. Daca unul dintre parinti este non red pheno si altul nu, puii vor fi toti purtatori (geno). La imperecherea F2 frate vs sora se obtin 25% non red manifesti. La back cross catre parintele non-red, si ai 50% pui non-red.

Cu asta m-am lamurit de cunostintele tale de genetica  :-[

Ca sa intelegi ce vreau sa zic iti voi da un citat dintr-un curs de genetica:
"Fiecare individ poartă circa 30 mii perechi de gene alele, după unele este homozigot -purtător de gene alele identice, după altele este
heterozigot-purtător de gene alele diferite şi hemizigot după genele înlănţuite cu cromozomul X la bărbaţi. În cazul heterozigoţiei se manifestă alela cu o activitate mai mare (gena dominantă) faţă de a doua (gena recesivă). Astfel sunt alele:
-cu activitate moderată – normomorfe;
-cu activitate mărită –hipermorfe;
-cu activitate mică –hipomorfe;
-neactive –amorfe;
-cu funcţie nouă –neomorfe.
Manifestarea fenotipică a unei alele depinde şi de alte gene nealele şi de factorii de mediu.
În timpul transmiterii: în meioză, genele alele se separă în gameţi diferiţi –segregă, iar la fecundare se combină întâmplător formând diferite genotipuri, determinând segregarea caracterelor ce reprezintă baza legilor eredităţii mendeliene. Alelele unui individ
–una este de origine maternă şi alta de origine paternă. Individul homozigot produce gameţi identici după alela dată, iar individul heterozigot produce gameţi diferiţi – 50% vor conţine o
alelă şi 50% vor conţine cealaltă alelă."

Mai departe tragi tu concluziile cit de non red geno sint femelele alea

Legat de ceea ce ai spus tu cu un regim de 6 ore de somn la pui nu pot decit sa-ti spun ca este insuficient mai ales in primele zile de viata. Ca o recomandare poti sa incerci tehnica cu 8 ore lumina  si 8 ore intuneric cu hranire la trezire si cu o ora inainte de culcare. O reproducere la o temperatura de 28-29 de grade nu o recomand deoarece puii eclozeaza mai repede fiind mai mici si mai subnutriti iar rata de supravietuire mai mica. Recomandarea mea este de 26-27 de grade. (asta este o parere personala) si cresterea ei in prima saptamina pina la 29-30 de grade pentru a intensifica metabolismul(tot parere personala). Schimburile zilnice de apa din prima zi (nu mi-ai spus cind umplu acvariul) nu fac alceva decit sa imbolnaveasca puii. Pentru formarea sistemului imunitar recomand schimbul de apa si sifonarea  dupa cel putin o saptamina. Recomand cu caldura prima masa a puilor sa fie facuta cu artemia proaspat eclozata(din acest motiv recomand 26-27 de grade) deoarece artemia proaspat eclozata se apropie cel mai bine de compozitia sacului vitelin (vitelius). Sacul vitelin are proteina bruta aproximativ 63% si lipide brute 7% iar artemia proaspata are proteina aproximativ 56% si lipide 14,9.  dupa primele zile pentru a nu face puii niste porci (implicit foarte susceptibili la maturitate de ciroza) recomand artemia eclozata cu cit mai tirziu deoarece continutul caloric scade de la o ora la alta artemiile folosind continutul sau de lipide. Ceea ce spui tu despre secretia hormonilor de inhibitie a cresterii este adevarat, dar nu in cazul puilor foarte mici deoarece acestia nu sint capabili pina la virsta de 2 saptamini sa secrete acest hormon, si la o anumita marime te poti folosi de ei pentru intensificarea culorii si cresterea aripioarelor (stiu ei tailandezii de ce cresc pestii in 500 ml apa). Aceasta tehnica este folosita la carasi. Pornirea tuturor filtrelor, etc, precum si schimburile de apa nu fac alceva decit sa ajute la cresterea cu intirziere a aripilor (la lungi) implicit nu ai cum sa ii sexezi. Pentru aparitia culorii si cresterea aripioarelor marii crescatori de carasi folosesc oarecum tehnica despre care spui tu, dar te las sa descoperi singur.

Oricum ca sa pot face o demonstratie voi proceda exact cum ai spus, voi urma pasii asa cum ai specificat, dar voi folosi un bazin de 240 de litri cu lungimea de 100 cm.
SI DA SINT PIETAR, dar cunostintele nu mi le poate lua nimeni  ;D
Last edited by cosmake on 01 Nov 2015 17:22, edited 1 time in total.
Stiu ca sint acvarist prost , dar cind ma uit pe net prind curaj

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in

Post by snakefishmike » 01 Nov 2015 18:09

Pentru a lasa topicul de spawn-log ... uri (singurul n in 1), am facut un nou topic legat de anumite aspecte adiacente reproducerii la betta,


Cosmin, nu esti singurul pietar de aici. Ma bucur ca esti unul care nu a inteles gresit termenul, simtindu-se jignit. Mai sunt cativa oameni care fac pesti pt piata. Si culmea, desi metoda descrisa de @dcg ar fi ideala pt treeaba lor, niciunul nu o recunoaste. De ce? Pt ca sunt oameni care au incercat multe si sa-u convins de multe, numai de eficienta acestei metode nu.
Si sincer le dau dreptate. Oare n-ar face asta stiind ca la 2 luni pot scoate un betta la piata? Pfff! Ar fi ideal pt ei si nu s-ar mai obosii niciunul cu pesti de cativa zeci de bani, cand pretul de an-gros pt betta e de cativa lei  :D
Last edited by snakefishmike on 01 Nov 2015 18:54, edited 1 time in total.
Membru IBC

User avatar
 
Posts: 249
Joined: 09 Jul 2013 21:28
Location: Craiova

Re: Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in

Post by MetalViper » 01 Nov 2015 18:27

PIETARUL SEF COSMIN!!!  :character0029:

User avatar
 
Posts: 391
Joined: 13 Aug 2012 08:47
Location: Craiova, Romania

Re: Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in

Post by cosmake » 01 Nov 2015 20:15

Astept inca sa-mi spui cind umplu bazinul ca banuiesc (sper) ca nu are L=80cm, l=102cm, h=15cm
Stiu ca sint acvarist prost , dar cind ma uit pe net prind curaj

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in

Post by snakefishmike » 01 Nov 2015 20:54

Ai de asteptat cel putin o saptamana. I-am dat o pauza sa se racoreasca si sa aibe timp sa-si pregateasca demonstratia
Membru IBC

User avatar
 
Posts: 249
Joined: 09 Jul 2013 21:28
Location: Craiova

Re: Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in

Post by MetalViper » 01 Nov 2015 22:41

Sa nu se topeasca intre timp!

User avatar
 
Posts: 1020
Joined: 22 Feb 2010 21:16
Location: Bucharest - Romania

Re: Discutii pe marginea eticii, moralitatii, fiziologiei, geneticii si a altor factori implicati in

Post by snakefishmike » 01 Nov 2015 23:20

Eh! Rasfoind link-ul de mai jos veti avea ocazia sa va lamuriti singuri  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

http://vandbetta.blogspot.ro/2015_07_01_archive.html


Toba de genetica, n-am ce zice  :D :D :D :D :D


Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in ultima poza http://vandbetta.blogspot.ro/2015_06_01 ... html  parintii femelei sunt cunoscuti, femela provenind de la mine.

Pffff! Si ce oparit a fost omul ca l-am caracterizat pietar  :D :D :D :D :D  , dar daca-l cauti pe net vinde de zor betta si laptopuri si alte scule. Bun asa dragul meu, esti un adevarat maestru


Ma intreb cum de poate fi cineva atat de pornit in a ne da lectii de genetica, atat timp cat nu a scos macar un F2 din pestii lui ???https://www.facebook.com/vandbetta/?pnref=lhc

Pffff! Pe Aquabid nu te bagi omule?https://www.blogger.com/profile/11112266069458589486

La naiba, un blog nu-ti ajungea? Ai nevoie de 3 ???
Last edited by snakefishmike on 01 Nov 2015 23:35, edited 1 time in total.
Membru IBC

PreviousNext

Return to Reproducere

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

BettaClubRomania